Sublime Theater Film
Westergas

Weekly Sublime: SKALAR, Lazarus, Vluchteling verbeeld, Sneker Filmwinter

SKALAR

SKALAR is een kunstwerk dat met de effecten van licht en geluid inspeelt op de menselijke perceptie, waarbij de makers een verhaal vertellen door middel van lichtstralen, bewegende spiegels en surround sound die op elkaar reageren. De kunstinstallatie is gemaakt door lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kangding Ray. De Gashouder in Amsterdam is van 10 januari tot en met 5 februari 2020 tijdelijke het toneel voor deze bijzondere ervaring.

Lazarus

In Lazarus ontmoeten we David Bowies alter ego, Thomas Newton, die ons meeneem door zijn leven, dromen en obsessies. Dragan Bakema vertolkt de rol van Thomas Newton en Noortje Herlaar speelt zijn assistent Elly. Lazarus is een echte muzikale belevenis, zo hoor je vele Bowie hits als Changes, Heroes en Absolute beginners in prachtige, nieuwe arrangementen. Het hele weekend te zien in DeLaMar theater in Amsterdam.

Vluchteling verbeeld

Vluchtelingen is al lang een actief gespreksonderwerp. In het Nederlands Fotomuseum is er 19 januari een gesprek met professionals over de verbeelding van de vluchteling in de media. Wat zien wij in de media? Wat gebeurt er eigenlijk? En, wat is het echt verhaal?

Sneker filmwinter

Wat is lekkerder dan lekker films kijken in de koude winter? Bezoek daarom dit weekend, leuke, spannende en bijzondere films tijds de Sneker Filmwinter. Het programma bestaat uit films die wel ofwel niet geprogrammeerd konden worden, maar we de moeite waard zijn of films die het herhalen waard zijn!

Laatst door jou bekeken