Sublime Muziek
© Ute Mahler

Weekly Sublime: Stuber, North Sea Jazz, Voorbij de grenzen en Xavier Rudd

Een weekend vol muziek en festivals variërend van pop, rock tot jazz en soul, een actiekomedie en de mooiste Duitse fotografie. Het is dit weekend te beleven.

Ute Mahler & Werner Mahler – Voorbij de grenzen van de DDR – Fotomuseum Den Haag

In Den Haag start ons weekend. In Fotomuseum Den Haag is er namelijk een expositie van het Oost-Duitse fotografenechtpaar Ute en Werner Mahler.

Hun carrière spant over een periode van zo’n vijftig jaar en dit is dan ook te zien in de tentoonstelling, zo zijn er foto’s uit de buitenwijken in de tijd van de DDR maar zie je ook recent werk wat de Duitse provinciesteden van nu toont.

Kenmerkend aan het werk van het echtpaar is de soberheid van mens gecombineerd met de omgeving. Zo zie je verspreid over de tentoonstelling de gewone mens, gevangen in een tijdsgeest, vaak met drama en treurnis getoond. Voor hen beide geldt dit als hoe ‘het echte leven’ toen was en nu nog steeds kan zijn.

Mahler Den Haag

Wanneer: De tentoonstelling ‘Ute Mahler & Werner Mahler – Voorbij de grenzen van de DDR’ is nog tot en met 22 september te bezoeken in Fotomuseum Den Haag.

North Sea Jazz Festival - Ahoy Rotterdam

Daarnaast is er Rotterdam. De stad die dit weekend weer de hoofdstad van de internationale jazz is. Zo begint Nederlandse bekendste jazzfestival North Sea Jazz weer in Ahoy Rotterdam.

Verspreid over 3 dagen is er met een programma van zo’n 150 acts weer een editie om je vingers bij af te likken.

Zo zie je dit jaar onder andere Ms. Lauryn Hill, Kamasi Washington, Macy Gray, Toto en Burt Bacharach.

Wanneer: Het North Sea Jazz Festival is dit weekend in Ahoy Rotterdam.

Film: Stuber

Dan over naar de films, dit weekend gaat Stuber namelijk in première, een actiekomedie met in de hoofdrol Uber-chauffeur Stu. Stu wil er alles te doen om zijn vijfsterrenrating intact te houden en belandt hierdoor in wel een hele bizarre situatie. Het is namelijk niet de meest normale taxirit waar hij op hoopte.

Zijn klant Felix blijkt namelijk politieagent die meer dan alleen een ritje wilt maken. Een moordenaar is namelijk voortvluchtig en hij moet erachteraan.

De rit wordt dus een echte heftige rit, waarin de meest bizarre en hilarische situaties ontstaan.Wanneer: Stuber zie je vanaf dit weekend in de bioscoop.

Xavier Rudd – TivoliVredenburg Utrecht

Dan is er nog heerlijke indiepop in Utrecht van de hand van singer-songwriter Xavier Rudd. Bekend van zijn grote hit ‘Follow the Sun’ staat hij in deze zondag in TivoliVredenburg met zijn rustige, zomerse gitaarliedjes. Want met een nieuw album op zak is hij bezig aan een uitgebreide tour door Europa.

Met een koerswijziging in zijn muzikale inspiraties hebben zijn nieuwe nummers een veel meer spirituele insteek met daarbij ook duidelijk hoorbare invloeden uit de blues en reggae.

De zanger is hiermee zeker geen eendagsvlieg of een one hit wonder, maar eerder een muzikant die zichzelf opnieuw heeft uitgevonden en talentvol genoeg is om verder te groeien.Wanneer: Xavier Rudd speelt deze zondag 14 juli in TivoliVredenburg Utrecht, er zijn nog kaarten te koop dus wees er snel bij!

Laatst door jou bekeken