Sublime Festival
© DigiDaan

Weekly Sublime: Voedsel van Morgen, Reggae Rotterdam Festival en Pride Amsterdam

De zomer is los en dat vieren wij zowel buiten als binnen! Met dit weekend de avonturen in en rondom voedselkwesties, het feest van de diversiteit en acceptatie en dompelen wij ons onder in tropische sferen. Genoeg leuks voor iedereen.

Voedsel van morgen – Nemo Science Museum Amsterdam

We beginnen dit weekend met de discussies over de toekomst van ons voedsel. Al enige tijd valt dit onderwerp op ons bord, maar nog nooit wordt dit zo tastbaar gemaakt als nu. In het Nemo in Amsterdam is er vanaf deze week een tentoonstelling die inhaakt op wat de pot schaft in 30 jaar.

Almaar prangende vragen als: wat eten we, waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt worden breed uitgelicht in de vorm van de tentoonstelling ‘Voedsel van Morgen’.

Wandel dus langs kweekvlees, eetbare insecten en eten in poedervorm om zo meer te weten te komen over wat wij in 2050 voor onze kiezen kunnen krijgen.
Wanneer: De tentoonstelling ‘Voedsel van morgen’ is nog tot en met zes oktober te bezoeken in het Nemo Science Museum in Amsterdam.

Pride Amsterdam – Amsterdam

Want dit weekend alleen echt leidend zal zijn in Amsterdam is het best bezochte evenement van het jaar: de Pride Amsterdam. Voor het 22e jaar op rij wordt, verspreid over anderhalve week, de diversiteit en de homocultuur gevierd in onze hoofdstad.

Zo zijn er talloze exposities en rondleidingen in bijvoorbeeld het Rijksmuseum, theater en musical, filmavonden in Rialto en optredens en concerten in onder meer De Nieuwe Kerk en Paradiso.

Maar het absoluut hoogtepunt is natuurlijk de Canal Parade. Daar mogen wij alleen even tot volgend weekend op wachten.

Wanneer: Pride 2019 is vanaf dit weekend mee te maken op diverse plekken in Amsterdam.

Reggae Rotterdam festival – Kralingsebos Rotterdam

Drie stages met heerlijke dancehall, dub en reggae, heerlijk exotisch eten en drinken en dan ook nog eens heerlijke zomerse taferelen; het klinkt als de perfecte cocktail voor een mooie zomerse dag in juli, en dat is het ook.

Allemaal dit weekend in het Kralingsebos in Rotterdam. We zouden bijna de line-up vergeten, want die is ook niet mis. Zo staan er op de derde editie van het festivals onder andere UB40 en Lee Scratch Perry.


Wanneer: Reggae Rotterdam festival is deze zondag te bezoeken in het Kralingsebos Rotterdam.

Fijn weekend!

Laatst door jou bekeken