Sublime Jazz Theater Dans
Lex de Meester

Weekly Sublime: Wereldwijd in Gedachten, Ibrahim Maalouf, Wie is Bang, Flamenco

“Wereldwijd in Gedachten” – Dick Honing

Deze maand worden er 23 portretten van mensen die in gedachten zijn tentoongesteld in de MLB Galerie te Amsterdam. Dick Honing heeft deze mensen gefotografeerd op zijn reizen naar verre landen. De peinzende gezichten hebben hem doen fascineren. Waar gaan hun gedachten heen? Wat voelen ze? “Wereldwijd in Gedachten” is de eerste expositie van Dick Honing. Sinds 2012 maakt Honing verre reizen. Echter is hij niet zo geïnteresseerd in de toeristische plekjes, maar wil met zijn foto’s indruk geven op de gewone mens en het gewone leven. Een intrigerende en indringende expositie die duurt tot zondag 24 november 2019.

 

Ibrahim Maalouf

Ibrahim Maalouf, een van de grootste bruggenbouwers van de eeuw op het vlak van muziek, is in Nederland. De Frans-Libanese jazztrompettist en componist smelt klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos tot een perfect gepast plaatje. Na een uitverkochte Grote Zaal concert en een headlineshow op Transition festival presenteert hij zijn langverwachte, elfde studioalbum “S3NS” met een vijftienkoppige band. Dit keer liet hij zich inspireren door de Latijns-Amerikaanse en Afro-Cubaanse cultuur. Het album en dus het concert zal een frisse, kleurrijke jazz, vol zonovergoten blazers en energieke percussie zijn. Hij zal te zien zijn op 9 november 2019 in Groningen, 10 november 2019 in de Paradiso te Amsterdam en als laatste kans, maandag 11 november in Utrecht, Tivolivredeburg.

Ibrahim Maalouf Meer info & tickets

 

Wie is Bang

Een theaterstuk geschreven door Tom Lanoye vol lef en confrontaties. Het stuk gaat over een ouder acteurskoppel, gespeeld door Els Dottermans en Han Kerckhoffs, die ook in het echte leven een stel zijn. Zij verdienen goed met een populaire relatiekomedie tot hun tegenspelers regelmatig veranderen. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. De nieuwe acteurs ontvangen een cultureel-sociale toelage op voorwaarde dat ze een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp. “Wie is bang” is deze zondag te zien in het Internationaal Theater Amsterdam.

Meer info & tickets

 

Culturele zondag: Flamenco

Elke tweede zondag van de maand is er een culturele dag bij de Hallen. Op deze manier kan Amsterdam, en iedereen daarbuiten, kennis maken met een ander stukje cultuur. Aankomende zondag 10 november van 12.00 tot 17.00 in de Hallen te Amsterdam, wordt Flamenco in de spotlight gezet, een muziekgenre en dans uit Spanje. Er zijn zowel professionele- en amateurdansers die jou de dans en cultuur willen leren. Ben je niet zo een danser? Er is ook een markt aanwezig en natuurlijk de Foodhallen!

Laatst door jou bekeken