Sublime
Esther Raats L1

Weekly Sublime: West Beach Festival, Unframed, Jazz by the Sea, Theo Kuijpers in Australie

West Beach Film Festival

Hou jij van films? Heb je zin in een leuke date? Of wil je gewoon de laatste zomervibes nog mee pakken? Kom dan dit weekend langs bij Bastion zwemstrand Sloterplas in Amsterdam-West. Het West Beach Film Festival is een gratis openluchtbioscoop aan het strandje in Amsterdam. Naast een groot aanbod van zowel klassieke als recente films uit binnen-en buitenland krijgt ook aanstormend filmtalent een podium. Je hoeft ook niet bang te zijn voor wat spetters, want als het regent worden de films vertoont in een tent! Nog steeds lekker knus en gezellig. Het festival is in het weekend open vanaf 14.00 uur en is te vinden aan de Noordzijde 41 in Amsterdam-West.

 

Unframed festival

Dit weekend staat Heerlen in het teken van graffiti en street art tijdens het Unframed festival. Ons schattige Heerlen is de stad met de meeste muurschilderingen in Nederland. Tijdens het festival laten legendes, iconen en grootheden uit de internationale grafitti- en streetart-scene hun beste werk zien zoals T-Kid 170, Sofles of de 1UP Crew. Artiesten die in de jaren ’70 al actief waren in New York zijn ook aanwezig in Heerlen. Het thema dit jaar is een reis terug de tijd in met graffiti dat laat zien hoe street art is ontstaan en hoe het zich heeft ontwikkeld door de jaren heen. Er zijn diverse event uitgerold door de stad van Heerlen. Het main event vindt plaats in de grote oude industriele Pliegerloods aan de Volkuilenweg 61 in Heerlen.

 

Jazz by the Sea

Van 18 t/m 22 september verandert Domburg en omgeving weer in een Jazz paradijs. Oude stijl jazz onder de Zeeuwse zon klinkt toch wel als een moment van ontspanning. Het programma is veelzijdig en daarom kun je buitengewoon genieten van verschillende podia en plaatselijke horeca. Dit jaar is er op zondag in Vlissingen ook de Jazzkerkdienst met zangeres Machteld Cambridge.

jazz by the sea

 

Theo Kuijpers in Australië

Art Gallery O-68 gaat een nieuw pand betrekken, namelijk de Oranjestraat 74 in Velp. De officiële opening zal zijn op 6 oktober met de 9 jonge kunstenaars van de galerie. De internationaal vermaarde kunstenaar Theo Kuijpers presenteert zijn nieuwe boek, “Australische reizen” in het nieuwe pand. Dit is ook wel een pre-opening van het nieuwe stekje. Bij de boekpresentatie van het nieuwe boek hoort een korte expositie die loopt tot 22 september.

 

Foto: Jazz by the Sea 2018

http://www.jazzbythesea.nl/fotos

Laatst door jou bekeken