Sublime Film Muziek
Woman, Thomas Messias

Weekly Sublime: Woman, De Alles Komt Goed Zondagmiddag Show, The Future is Female - Love Letters, Forever Amy

Woman

Woman is gemaakt om de wereld te zien vanuit het oogpunt van de vrouw. In Woman staat de vraag, wat het betekent om een vrouw te zijn op deze aardbol, centraal. De film, geregisseerd door Franse regisseur en natuurfotograaf Yann Arthus-Bertrand en journalist en filmmaker Anastasia Mikova. Het is een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen.  Woman gaat over vrouwelijkheid en omstandigheden voor vrouwen, het opent de ogen met thema’s als moederschap, opleiding, huwelijk, economische onafhankelijkheid, seksualiteit, politiek en het vrouwelijk lichaam. Vanaf aanstaande donderdag 13 maart is deze indrukwekkende documentaire te zien in verschillende filmhuizen in Nederland!

 

De Alles Komt Goed Zondagmiddag Show

Deze zondagmiddag 15 maart in het Nationale Theater - Theater aan het Spui in Den Haag is een gezellig onderonsje met Peter Heerschop en het publiek. In De Alles Komt Goed Zondagmiddag Show, deelt de gastheer de laatste nieuwtjes uit de buurt, en zegt alles wat je wil weten! Een bekende Hagenees wordt geïnterviewd in Heerschop-stijl, zijn column Lieve Marianne wordt uitgebreid besproken en er komen nog wat andere bekenden langs. Denk aan acteurs, toneelacteurs of cabaretiers die een stukje komen optreden. Verder speelt het publiek ook nog eens belangrijke rol in deze show. Ga aanstaande zondag dus lekker naar het theater en laat deze show met uiteraard een stevig potje cabaret op je af komen!

Meer info & tickets

 

 

The Future is Female – Love Letters

Vanuit sommige plekken en mensen is er, helaas, nog steeds een verschil in waardering tussen de man en vrouw. Ook in de kunst wereld kan er nog veel verbeterd worden. Zo blijkt dat het aantal aankopen door musea en tentoonstellingen met werk van de vrouwelijke kunstenaars achter blijft bij dat van de mannen. Het CODA Museum zet werken die gemaakt zijn door vrouwen in de spotlights! De selectie van kunstwerken wordt door de traditionele kunst normaal gesproken gezien als minder interessant omdat twijfel, emotie, een persoonlijke wereld en intuïtie een onderdeel zijn van het werk. De uiteenlopende werken zijn afkomstig van 41 geweldige kunstenaressen die impact hebben gemaakt.  De tentoonstelling The Future is Female – Love Letters, is nu te zien in het CODA Museum, hét cultuurhuis van Apeldoorn, in het hartje van de stad!  

Meer info & tickets

 

 

Forever Amy

Forever Amy is in Nederland! Jazz en soulzangeres Amy Winehouse kennen we natuurlijk allemaal. Een ode aan haar onvergetelijke werk is dan ook altijd welkom! De show Forever Amy viert haar muziek samen met de originele band! Dale Davis, Hawie Gondwe, Nathan Allen, Jim Hunt kenden haar als bandleden als geen ander. Ze speelden een grote rol met het creëren van haar eigen tijdloze geluid en vinden dat deze ook in leven gehouden moet worden. De geweldige jazz en soulzangeres Alba Plano kruipt in de rol van Amy. Ook zij is altijd geïnspireerd geweest door Winehouse. Het is voor haar dan ook een eer om samen met Amy’s originele band deze show neer te zetten. Dit weekend is de band op verschillende locaties in Nederland! Vrijdag 13 maart beginnen ze in Leiden, de 14e  treden ze op in Amsterdam en ze sluiten op zondag 15 maart hun tour in Nederland af in Drachten. Een authentiekere ode aan Amy Winehouse is er niet, dus mis deze show niet en ga naar Forever Amy!  

 

 

 

Laatst door jou bekeken