Theater Cabaret Amsterdam
© Arjan Benning

Amsterdams Kleinkunst Festival van start

Het Amsterdams Kleinkunst Festival is weer begonnen! Tot en met 14 april is het feest rondom de kleinkunst terug op diverse plekken in de hoofdstad.

Ook dit jaar staat er weer veel moois op het programma. Naast veel theater en muziek is er in De Kleine Komedie ‘De Avond van de Kleinkunst’ die, na het succes van vorig jaar, terug is. Cabaretiers en muzikanten betreden hier gezamenlijk het podium om zo bijvoorbeeld klassieke liedjes in een modern jasje te gieten.

Maar het festival staat natuurlijk het meest bekend om de uitreiking van Wim Sonneveldprijs voor nieuw kleinkunsttalent en de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Gedurende het festival wordt hier naar de grande finale toegewerkt op de laatste dag van het festival in Theater Bellevue.

Het winnen van deze prijzen betekent voor veel van de winnaars het begin van een serieuze theatercarrière. Zo wonnen in het verleden inmiddels de bekende en gevestigde namen uit de kleinkunst zoals bijvoorbeeld Klaas van der Eerden, Thomas Acda en Stefano Keizers.

Het festival loopt nog tot 14 april. Voor meer info, de speellijst en tickets kijk je hier.

Laatst door jou bekeken