Sublime Festival Soul
© Pictoright Amsterdam 2018

Weekly Sublime: Boekenweek, Jan Sluijters, Tweetakt Festival en Soul Life

Granate Festival - Slotdag van de Boekenweek – Podium Mozaïek Amsterdam

We beginnen met de Boekenweek die dit weekend ten einde loopt. Niet zonder slag of stoot, maar met op de slotdag het Granate Festival in podium Mozaïek Amsterdam. Het eendaagse festival brengt hier een kleurrijke dag vol met film en poëzie met aansluiting op het Boekenweekthema De Moeder De Vrouw, waarin het moederschap wordt gevierd.

Zo begint men met een Film & ontbijt in de ochtend, wordt in de middag de bijzondere uitvoering van het oudste gedicht ter wereld (Gilgamesh epos) gebracht en is er in de avond het ‘Great Granate Gala’ waarin 84 dichteressen een klein gedicht voordragen over zichzelf of over een andere vrouwelijke dichter. Het festival is even divers als betoverend met dit bijzondere en actuele thema. Dus kom vooral! Ook van buiten Amsterdam, reizen met de trein is namelijk gratis op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Wanneer
Zondagavond 31 maart van 09.30- tot 22.30 in Podium Mozaïek Amsterdam

Jan Sluijters - De wilde jaren – Noordbrabants Museum

Of ga nog last-minute langs bij de tentoonstelling Jan Sluijters – De Wilde Jaren in het Noordbrabants Museum Den Bosch. De overzichtstentoonstelling van de moderne kunstschilder Jan Sluijters laat de ontwikkeling zien die hij in zijn jongere jaren in Parijs ondergaat.

Het is de tijd van het fauvisme en het post-impressionisme waarin hij, met zijn herkenbare kleurrijke schilderwerken, zich ontwikkelde tot één van de belangrijkste moderne kunstschilders van Nederland. Naast zijn eigen materiaal is er ook werk te zien van inspiratiebronnen en generatiegenoten als Georges Braque en Kees van Dongen.

Sluijters is een belangrijke schilder uit begin 20e eeuw en doet zeker niet onder aan andere grootheden uit zijn tijd, absoluut de moeite waard om zijn ontwikkeling in zijn schilderwerken in het echt te zien.

Wanneer
De tentoonstelling ‘Jan Sluijters – De Wilde Jaren' is nog t/m volgende week zondag 7 april te zien in het Noordbrabants Museum Den Bosch.

Tweetakt Festival – Utrecht

Maar afreizen naar Utrecht is natuurlijk ook geen probleem. Doe dit dan voor Tweetakt Festival, hét festival waar theater, dans, kunst en muziek samenkomen. Gemaakt door jonge talenten en ervaren makers uit Utrecht, Nederland, België en daarbuiten.

Denk aan concerten in de podiumkas, theater en dans in een minitheater of zelf het heft in handen nemen en te werken aan publiekskunstwerk Park Katrol; waar er met een katrolinstallatie en recyclemateriaal door de bezoekers een installatie wordt gemaakt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van wat het festival te bieden heeft; uniek en geschikt voor alle leeftijden. Tweetakt is een origineel, interactief en vernieuwend festival. Niks is zoals je verwacht. Verrassend voor jong en oud!

Wanneer
Nog t/m zondag 14 april in Utrecht op de Neude en in verschillende theaters in de Utrechtse binnenstad.

Soul Life – Paradiso Amsterdam

Voor de echte soulliefhebber kan je het weekend uit in Paradiso tijdens ‘Soul Life’: de concertavond voor soulliefhebbers van welke leeftijd dan ook. Dans en geniet mee met muziek van oude legendes als James Brown en Aretha Franklin en van de nieuwe generatie makers als Angie Stone en Leela James.

Een eerbetoon aan deze geweldige muziek: recht uit het hart en vol passie gebracht. Met onder andere Sarina Voorn en Sven Hammond Soul. Soul en funk zijn nog steeds relevant en springlevend voor het grote publiek. Hoor jij het verschil tussen oud en nieuw?

Wanneer
'Soul Life' is aanstaande zondag 31 maart in Paradiso Amsterdam, aanvang 19.00.


Veel plezier dit weekend!

Laatst door jou bekeken