Comedy Cabaret
roueverveer.nl

Roué Verveer steunt goede doel met Surinaamse show over Corona

Cabaretier Roué Verveer gaat in juli en augustus touren met zijn nieuwe show Covid-A-Tori. Een deel van de opbrengsten van de Surinaams gesproken show gaan naar arme mensen in Suriname die het hardst getroffen zijn door de COVID-19-crisis.

Net als vele andere cabaretiers en performers zag Roué Verveer vanaf maart de een na de andere voorstelling gecanceld worden door de Coronapandemie. Hoewel hij bepaald niet stil heeft gezeten (hij stampte met topchef Dennis Huwaë een ‘dinner en comedy’-concept uit de grond) was het ook voor hem een bizarre tijd.

Roué kan niet optreden in het theater en (Surinaamse) Nederlanders kunnen dit jaar niet op vakantie naar Suriname. Daarop bedacht de komediant een oplossing: in juli en augustus tourt hij langs kleine, intieme locaties met zijn Surinaams/Sranantongo gesproken show Covid-A-Tori (Covid: het verhaal). Daarin maakt hij observaties over wat hij, en wij allen, de afgelopen maanden allemaal hebben meegemaakt.

Een deel van de opbrengst gaat naar ‘Deel met Suriname’, een campagne die Roué op 12 juni opzette via Gofundme en waarmee hij inmiddels al €50.000 heeft binnengehaald. Roué: “Door de Coronacrisis zijn heel veel mensen in Suriname sinds maart hun inkomen kwijt. Het is nu op het punt dat meer dan vijftienduizend gezinnen weinig tot geen eten hebben.”

Het hielp daarbij niet dat Suriname de afgelopen tijd middenin een parlementswisseling zat. De nieuwe coalitie is inmiddels aangetreden, maar op moment van schrijven zijn de parlementsvoorzitter en coalitietop zelf besmet met Corona. Volgens Roué Verveer zijn Surinamers dan ook vooral op elkaar aangewezen: “Particulieren in Suriname hebben de handen ineen geslagen en hebben pakketten samengesteld om deze gezinnen te voorzien van de basisproducten.”

Voorstelling bijwonen?
De eerste twee voorstellingen van Covid-A-Tori, op 3 juli in Almere, zijn al uitverkocht. Tot en met 9 augustus vinden er nog shows plaats in comedyclub Toomler in Amsterdam en in Rotterdam in Club Haug en BIRD. Bekijk hier de speellijst.

Laatst door jou bekeken