Film Museum Theater
©Omniversum

Omniversum, Rembrandthuis, Terras van de Nacht, Amsterdamse Bostheater

Beleef Cuba in het Omniversum 

Het Omniversum is ronduit een spectaculaire beleving. Het grootbeeldtheater speelt verschillende films af die te maken hebben met mens, natuur, cultuur, avontuur en wetenschap. Doormiddel van hun sublieme geluidssysteem en koepelscherm, brengen alle films een unieke beleving. Momenteel is de film “Cuba” te zien, in deze film zie je het leven op dit swingende eiland vol kleur, muziek en traditie. 

Omniversum

 

HIER, Zwart in Rembrandts tijd

Het Rembrandthuis laat in de tentoonstelling “HIER, Zwart in Rembrandts tijd” zien dat ook in de zeventiende eeuw Zwarte mensen aanwezig waren. Hier, in Nederland, in de samenleving, in Rembrandts buurt en in de kunst. Jarenlang is dit onderbelicht gebleven. In deze tentoonstelling zie prachtige werken van, en door zwarte mensen, en draait alles om herkenning en erkenning. In de tentoonstelling is goed te zien dat het negatieve stereotype, wat later het beeld van zwarte mensen zou bepalen, nog niet overheerst. Zwarte mensen zijn geen bijfiguren maar vaak verbeeld als centraal onderwerp van het kunstwerk. Tegenwoordig speelt zwart een heel andere rol dan in de zeventiende eeuw. Om dit te laten zien hangen er nieuwe en bestaande werken van tien toonaangevende kunstenaars. Het museum hoopt met deze tentoonstelling impact te maken. 

Het Rembrandthuis

 

Terras van de Nacht 

Wil jij deze zomer nog heerlijk buiten een dansje doen, dan is dat mogelijk! Aangezien er geen grote muziek evenementen worden gegeven deze zomer, organiseert “Terras van de Nacht” elk weekend verschillende pop-up terrasjes met live-muziek waarbij je op een gepaste manier kunt genieten van je favoriete tunes. Het nacht leven van Amsterdam wordt weer tot leven gebracht op een bijzondere wijzen. Wil je er achter komen welke terras pop-up festivals er op de planning staan, kijk dan snel op de hun website voor meer informatie. 

Terras van de Nacht

 

Theater in openlucht met het Amsterdamse Bostheater 

Elk jaar brengt het Amsterdamse Bostheater een zomervoorstelling uit, dit jaar kun je in het openlucht theater de voorstelling “De Drie Musketiers” bekijken. Met groots decor beleef je een adembenemende avond waar je kunt genieten van theater en muziek tussen van alle bomen en sterren op de achtergrond. “De Drie Musketiers” is te zien van 2 t/m 27 juli en 13 t/m 31 augustus. Verder zijn er nog andere voorstellingen te bewonderen. Kijk voor meer informatie en het volledig aanbod op de website via onderstaande link.

Het Amsterdamse Bostheater

 

 

Laatst door jou bekeken