Theater Muziek Museum Film
Maczek Memorial Breda

Maczek Memorial Breda, Karavaan Theater Drive Through, GIGANT, Cafe Stiel's, Museum Voorlinden

Opening Maczek Memorial Breda 

In eerste instantie stond de opening gepland op 31 maart 2020, de geboorte dag van Generaal Maczek, maar deze kon door de coronacrisis helaas niet doorgaan. Vandaag 3 juni, opent Het Maczek Memorial Breda dan eindelijk zijn deuren voor het publiek. In het memorial wordt de Poolse bijdrage aan de bevrijding van de stad Breda erkent en herdacht. Met behulp van beroemde foto's is op de indrukwekkende muur van het memorial de bevrijding letterlijk te zien. Via persoonlijke verhalen van soldaten en verschillende museumstukken wordt het verleden met het heden verbonden. Buiten Polen is er namelijk geen enkele stad in de wereld waar de Poolse invloed nog zo voelbaar en zichtbaar is. De reden hierachter is dat ongeveer 300 bevrijders na de oorlog Breda trouw bleven, liefde vonden en een bestaan opbouwden.“De Nederlandse vrijheid is mede gebaseerd op Poolse heldhaftigheid. Dat vergeten wij in Nederland nooit.”- Koning Willem-Alexander. Leer dit belangrijke stuk uit de Nederlandse geschiedenis en ga naar het Maczek Memorial Breda.

Maczek Memorial Breda

 

Stap veilig uit je isolement en ga op reis in de Theater Drive Through met Karavaan!

Corona proof naar het theater! Stap veilig in de auto en rijd naar een leegstaande drukkerij in Alkmaar voor een exclusieve drive through ervaring! Theaterstichting Karavaan geeft jou “Brandstof”, een ritje vol theater, muziek en performances. In dit theaterstuk laten vijf verschillende personages zien hoe zij zelf weer de bestuurders van hun eigen leven worden. Ga mee op deze bijzondere reis door een leegstaande drukkerij in eigen auto. Deze route heeft humor, het ontroert, het jeukt en het verrast! De makers tonen met "Brandstof" de veerkracht van de culturele sector en voor het publiek. Het is letterlijk brandstof voor de hersens, om even uit de quarantaine gevoelens te komen. Ook zo benieuwd geworden? Ga dan snel naar de website van de Karavaan voor meer informatie en tickets. Je betaalt niet per persoon, maar per auto slechts 25 euro.

Theater Drive Through

 

GIGANT Apeldoorn begin juni weer open

GIGANT is het poppodium, filmhuis en de plek voor kunsteducatie in Apeldoorn. Het Cursushuis begint vanaf 2 juni weer met het geven van lessen en ook het terras is dan open! Vanaf vrijdag 5 juni zijn de filmzalen weer geopend. Uiteraard staan gezondheid en veiligheid voorop en worden de protocollen van het RIVM en de brancheorganisatie van bioscopen en filmtheaters gevolgd. Dus dit is wat je moet weten voordat je een filmbezoek brengt aan GIGANT. Bestel de kaartjes online of reserveer telefonisch, er is geen toegang zonder tickets of reservering. Kom niet eerder dan 15 minuten voor aanvang van de film. Je kan aan de foyerbar nog steeds een consumptie kopen, vervolgens dient er gelijk naar de zaal te worden gegaan. Je krijgt een rij toegewezen in de zaal en schuift  zover mogelijk door naar de laatste vrije stoel.Verlaat direct na de voorstelling de zaal via de aangegeven route.Volg de aanwijzingen van het personeel op. Houd  de 1,5 meter afstand en betaal met PIN. Klik op onderstaande link voor het filmaanbod, let op kaartjes gaan hard!

GIGANT Filmagenda

 

Café Stiel's Haarlem 

Ook Café Stiel’s in Haarlem mag weer open! We kunnen weer eindelijk genieten van de gezelligheid van het café met live jazz, rhythm and blues muziek. Het zal wel wat anders zijn dan normaal. Er moet bijvoorbeeld vooraf gereserveerd worden, er is een gezondheidscheck aan de deur, eenmaal binnen zijn er ook verschillende corona voorschriften en er zijn maximaal 30 gasten welkom. Ondanks dat, doet Café Stiel’s doet er alles aan om het zo gezellig mogelijk te maken. Geniet van woensdag tot en met zondag om 20.00 uur van de “Stiel’s 1,5 metersessies”! Vanavond gaat de eerste sessie in premiere! Elke maandag en dinsdag ben je welkom om je muzikale kennis te testen met een verrassende quiz of bingo! Er wordt tijdens live muziek wel entreegeld gevraagd van slechts 5 euro per persoon, hiermee steun je direct de artiesten en Stiel’s. Kun je ook niet wachten op een ouderwets gezellig café avondje? Reserveer dan nu een tafel!

Café Stiel’s

 

Foto United Photos - rob van wieringen

Museum Voorlinden

Museum Voorlinden is sinds 1 juni weer geopend! Er zijn verschillende maatregelen genomen om het voor de bezoekers zo veilig en comfortabel mogelijk te maken. Zo zijn tickets nu alleen nog maar online te bestellen. Daarnaast, zijn er tijdsloten geïntroduceerd, hiermee wordt drukte vermeden. Ook vragen ze alle bezoekers 1,5 meter afstand te houden. Laat je verassen en geniet weer in alle rust van moderne en hedendaagse kunst, natuur en architectuur. Plan je bezoek via hun website. 

Museum Voorlinden

 

Laatst door jou bekeken