Theater Film Muziek
Fotograaf: Laura van der Leeuw

Zuiderstrandtheater, I am not your negro, Tolhuistuin Sunday Sounds, Brabant Remembers

Zuiderstrandtheater Havenfoyersessies

Het Zuiderstrandtheater blijft nog even dicht, maar zit niet stil! Er is hard gewerkt aan alternatieve programma’s. Zo worden er dagelijks Huiskamersessies via ZST Live op hun Facebook kanaal uitgezonden. Dit is nu uitgebreid naar de Havenfoyersessies! Hierin treden verschillende artiesten en musici vanuit het theater op en kun je vanuit huis meekijken! Vanaf 3 juni kun je elke woensdag en donderdag avond om 20.00 uur meegenieten van de Havenfoyersessies. Houd dus hun website en social media goed in de gaten!

Zuiderstrandtheater

 

I am not your negro

Een must see, helemaal in de huidige tijd! In I am not your negro verbeeld Raoul Peck het verhaal wat James Baldwin nooit afmaakte. In de documentaire maak je een reis door de zwarte geschiedenis die de Burgerrechtenbeweging uit de 60’s verbindt met de huidige Black Lives Matter beweging. Het is een pijnlijke film die laat zien wat racisme tegen zwarte Amerikanen is, en dat het vandaag nog leeft. Een stuk educatie over deze geschiedenis mist in onze boeken dus stel je open voor verandering en leer hierover. Bekijk deze must see via onderstaande link. 

Documentaire Podiumkids Thuis

 

Tolhuistuin - Sunday Sounds

De tuindeuren van de Tolhuistuin zijn weer geopend! Afgelopen zondag trad de jonge Amsterdamse pianist Matteo Myderwyk op. Heb je dit gemist? Niet getreurd, want vanaf nu kun je weer elke zondag genieten van de Sunday Sounds! Sunday Sounds is een samenwerking met huisgenoot Excelsior Recordings, het is toegankelijk voor een beperkt aantal publiek dus de sfeer zal wat intiemer zijn. Ook de bar is geopend dus je kunt tijdens het live optreden heerlijk genieten van je favoriete drankje. Aanstaande zondag is singer-songwriter Tom Knol aan de beurt. Als je uit hetzelfde huishouden komt kun je maximaal 4 kaartjes bestellen. Wil je met een vriendin of vriend komen van een ander huishouden? Bestel dan apart de kaartjes. Wil je alvast voor genieten, kijk dan de live streams van mei terug. Nog een leuk nieuwtje, per juli en augustus geeft Tolhuistuin gratis concerten voor maximaal 100 man, reserveren is verplicht. We schrijven hier later meer over. Geniet aanstaande zondag dus weer van een Sunday Sounds en verzeker jezelf van een kaartje.

Tolhuistuin Tim Knol

 

Fotograaf: Tim Hillege

Brabant Remembers fietsroute 

Brabant Remembers viert onze vrijheid met het delen van 75 verhalen, dus voor elk vrije jaar een krachtig verhaal. Gebundeld schetsen ze samen een goed beeld wat de impact van de Tweede Wereld Oorlog was. Met verschillende partners zijn deze verhalen omgezet in een innovatief en cultureel programma. Het doel is om de impact van de oorlog voor de jongere generaties tastbaar en begrijpelijk te maken. Het programma is geïnspireerd op de 75 persoonlijke verhalen die je ieder op locatie kunt beleven. Op de kaart staat aangekruist waar deze verhalen zich precies hebben afgespeeld. Leer de geschiedenis en neem een kijkje op de website voor de verhalen of plan je fietsroute. 

Brabant Remembers Fietsroute

 

Laatst door jou bekeken