Jazz klassieke muziek concert
Jelmer de Haas

Jazz meets klassiek in uniek concert dat je thuis kunt bekijken

Liefhebbers van jazz, klassieke muziek en alles daartussen hoeven de deur niet langer uit voor een swingende avond. Het unieke gezamenlijke concert van het ensemble Fuse en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw is vanaf nu namelijk exclusief bij Cultuurticket.nl online te bekijken!

Jazz meets klassiek in deze unieke ontmoeting tussen twee Nederlandse superformaties: Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Fuse, opgenomen in Tivoli Vredenburg in 2019. Tijdens dit optreden, gedirigeerd door Rob Horsting, voeren zij voor het eerst muziek uit van elkaars albums.

Juan Martinez, artistiek leider en muzikant bij Jazz Orchestra of the Concertgebouw: “Ik heb onze concertreeks met Fuse ervaren als een superspannende ontmoeting tussen jazz, klassieke muziek en hedendaagse muziek. Een wervelend concert met veel ruimte voor improvisatie en bijzondere duetten. De sfeer in Tivoli was zo goed en de chemie tussen de twee formaties zo sterk, dat we heel blij zijn dat we nu in samenwerking met Cultuurticket.nl met nog veel meer mensen deze ervaring kunnen delen.”

Jazz Orchestra of the Concertgebouw by Jelmer de Haas

Het prestigieuze Jazz Orchestra of the Concertgebouw staat internationaal bekend om hun ijzersterke ritmesectie en dito blazers waarmee ze de hele wereld over touren. Het orkest zet sinds 1999 bigbandmuziek op de kaart en won maar liefst twee Edison Awards.

Fuse (o.a. de huisband van Podium Witteman) is een modern strijkensemble dat bekendstaat om haar eigenwijze mix van klassiek, jazz en volksmuziek in een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie. Met hun album Studio 2 won Fuse in 2019 de Edison Klassiek Publieksprijs.

Het concert “Jazz Orchestra of the Concertgebouw meets Fuse” is hier te bekijken voor maar €4,99. De launch van cultuurticket.nl als hét streamingplatform voor de hele culturele sector is hiermee een feit. We zijn op dit moment hard bezig om een zo divers en verrassend mogelijk aanbod voor je samen te stellen. Daarmee willen we cultuur toegankelijk maken voor iedereen, overal en altijd. Op ons platform brengen wij cultuur en publiek samen. Wij zijn er voor het publiek, de liefhebbers en de makers.

Ben jij nog op zoek naar een plek om je toneel- of dansvoorstelling, stand-up comedyshow, concert, film of noem het maar op, online te delen met het publiek? Neem dan contact met ons op via info@cultuurticket.nl. Wil je thuis van ons online cultureel aanbod genieten en heb je nog vragen, check dan de veelgestelde vragen. Samen maken we cultuur toegankelijk voor iedereen!

 

Foto © Jelmer de Haas 

Laatst door jou bekeken